Onlinecégeljárás nyomtatványkitöltő alkalmazás

Net-Solicitor :: Jogi informatika egyszerűen

 

Gyakori kérdések válaszok

Kérdés:

Nem tudom törölni a jegyzett tőke pénzbeli és nem pénzbeli arányát, mivel ilyen sor nincs a kérelemben.

Válasz:

Az Ön által jelzett probléma valós gond, mivel az IRM által megadott séma nem rendezi azt a kérdést, hogy mi legyen azokkal a sorokkal, és bejegyzett tényekkel, amelyeket az új Ctv alapján nem kell nyilvántartani.

A cégbíróságoknak eltérő az álláspontja, hogy ebben az esetben mit kell tenni.

A.) verzió:
A törlésére vonatkozó adatokat a cégbejegyzési eljárás és cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 8/1998 (V.23) IM rendeletben meghatározott kérelmen kell kitölteni, és a régi változásbejegyzési kérelemnek ezen lapját az e-dosszié összeállításakor egyéb iratnak kell elnevezni. (semmi esetre sem használja a kérelem formanyomtatványa elnevezést)

B.) verzió:
A bíróság részére ír egy levelet, amelyben megjelöli, hogy milyen adatokat kíván a cégjegyzékből töröltetni. Ezt a dokumentumot kísérőlevélnek nevezze el. Az xml alapú kérelemben kell megjelölni a cégjegyzékbe bejegyzésre kerülő időpontot.


C.) verzió:
Régi változásbejegyzési kérelem, és a kísérőlevél együtt talán a leghatásosabb, hivatkozással arra, hogy az új xml alapú IRM sémarendszer nem engedi az adott tényt, vagy a 12-es sort törölni.

Ebbe a kérdéskörbe tartozik kft esetében a 25%-os szavazati arány, illetve a bt esetében a kültag vagyoni betétjének együttes összeges 3/3.1 sor törlése is.